1- نقش سمن ها به خصوص سمن خودتان در رفع مشکلات مملکت را چگونه ارزیابی می کنید؟
پاسخ: سمن ها به طور کلی بایستی خلا های موجود در کشور را حل نمایند و به اعتقاد بنده سمن ها معین دولت می باشند یعنی هرجا که از دولت کاری ساخته نیست باید سمن ها ورود داشته و فعالیت کنند. تجربه در دنیا ثابت کرده است که کلیه مسائل و مشکلات فقط و فقط توسط خود مردم قابل حل است و اینکه همه ی مشکلات و مسائل را خود دولت عهده دار شود این یک کار نامعقول و نشدنی است چرا که اعتبارات دولتی هم محدود است و هم مشکلات و مسائلی که باید دولت با آن ها درگیر باشد بسیار زیاد می باشد و بهترین راه حل، حل مساله به روش جامعه محور و کمک گرفتن از مردم می باشد. سمن موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ایران نیز به عنوان یک سمن که از وزارت ورزش و جوانان دارای مجوز می باشد نیز در توسعه و ترویج فرهنگ مقاوم سازی بسیار سهیم بوده است. به جرات می توان گفت فعالیتی که امروزه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با مشارکت روستاییان به عنوان مقاوم سازی مسکن روستایی دارد یکی از نتایج زحمات و تلاش های اعضای موسسه مقاوم سازی در ترویج و فرهنگ سازی این مهم می باشد.
2- مهمترین مطالبه خود از دولت را چه می دانید؟
پاسخ: سمن ها عمدتا داوطلبانه و غیرانتفاعی هستند و برای تامین نیازهای اولیه خود نیازمند حمایت مالی و معنوی دولت می باشند. به طور مثال ما برای برگزاری یک جشنواره که به صورت بین المللی در حوزه کاریکاتور و به صورت کاملا عام المنفعه که حضور تمامی افراد رایگان است، برای تامین نیازهای اولیه ی این جشنواره به کمک های دولتی نیازمندیم.چاپ پوستر و تبلیغات نیازمند هزینه است و اگر دولت بهره بردار این فعالیت های ترویجی و فرهنگی است پس بایستی سرمایه گذاری نماید.اگر این جشنواره ها توسط شرکت های خصوصی برگزار شود میلیون ها هزینه دارد در حالی که وقتی داوطلبانه توسط یک سمن برگزارشود فقط هزینه های اجرایی دارد. دولت باید از طرح های سمن ها حمایت نماید و این خواسته ماست.
3- مهمترین شاخصه های سمن های فعال و موثر و کارامد را در چه میدانید؟
پاسخ: سمن های بسیاری دارای مجوز هستند اما بسیاری از این سمن ها غیرفعال می باشند.مهمترین شاخصه انگیزه ای است که برای تاسیس سمن وجود دارد.اگر انگیزه باشد سمن ها به نقطه ای خواهند رسید که حتا شرکت هایی زیرمجموعه داشته باشند برای تامین نیازهای مالی خود.
4- مهمترین عملکرد سمن خودتان را که قابل مقایسه با عملکرد دولتی آن باشد چه بوده است؟
پاسخ: سمن موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ایران کارآفرین برتر و پژوهشگر نمونه سال 87 بوده است و از آن سال تا کنون در بسیاری از کمیته ها و شوراها عضویت دارد و این نشانگر عملکرد خوب ماست. وظیفه دولت مقاوم سازی بافت فرسوده و روستایی است که ما به دولت در این کار کمک کردیم و مشارکت جامعه و عامه مردم را با ترویج و فرهنگ سازی و آموزش هایی که داشتیم با دولت همراه کردیم. دولت هیچوقت در ترویج این مساله موفق نبود اما ما این کار را با موفقیت و افتخار انجام دادیم.
5- مهمترین چالش های پیش روی سازمان های مردم نهاد چه ضرورتی دارد و یا تا چه اندازه می تواند بهبود فعالیت این سازمان ها کمک نماید؟
پاسخ: یک سمن باید از سوی دولت حمایت شود تا نیازهای جاری خود را تامین کند. مالیات و بیمه نیز مشکل دیگری است که اگر حل شود شاید چالش دیگری غیر از مسائل مالی وجود نداشته باشد. بالاخره اجاره دفتر سمن و حقوق منشی و اینجور هزینه ها باید تامین شود و اگر دولت انتظاری از سمن ها دارد باید انتظارات سمن ها را نیز برآورده سازد.
6- یک جمله با رئیس جمهور به عنوان سازمان مردم نهاد؟
پاسخ: موسسه مقاوم سازی آمادگی دارد در ترویج فرهنگ مقاوم سازی و پاسخگویی به بحران هایی مثل زلزله با دولت همکاری نماید و از رئیس جمهور درخواست داریم که این مهم را فراموش ننماید که ایران کشوری است لرزه خیز و از 40 سانحه دنیا، 32 سانحه آن در ایران اتفاق می افتد و زلزله یکی از مهمترین و مخرب ترین آن ها است.
7- موفقیت های شما؟
پاسخ: ما بیش از سه هزار نفر عضو مهندس و دانشجو و استاد داریم و به عنوان پژوهشگر نمونه وزارت مسکن در هفته پژوهش 87 و به عنوان کارافرین برتر وزارت کار در سال 87 انتخاب شدیم. بیش از صد دوره ی آموزشی و همایش برگزار کرده ایم و مفتخریم اعلام کنیم که مبدع جشنواره کاریکاتور آموزشی و ترویجی هستیم که در دو دوره ی برگزاری آن بیش از 46 کشور از جهان حضور داشته اند. بیش از 7 سال است که فعالیت داریم و با توجه به مشکلات فراوان مالی که داشته ایم هنوز استمرار فعالیت داریم و دوست داریم همچنان خدمت کنیم.
8- سمن ها در فرآیند مدیریت اجتماعی کشور و حل و فصل مسائل مداخلات آسیب های اجتماعی چه نقشی دارند؟
پاسخ: آسیب های اجتماعی فقط از طریق مشارکت مردم قابل حل است. اگر دولت بخواهد با سازمان بهزیستی و کمیته امداد مشکلات و آسیب های اجتماعی را حل کند به هیچوجه به تنهایی نمی تواند.آمار نشان داده است که هزینه لازم برای حل این مشکلات صد برابر اعتبارات موجود دولتی است که این ها همه و همه از طریق موسسات خیریه و سمن ها تامین می شود.